Welke pannen kies je?

Tussen de klassieke dakpannen kan men 2 soorten onderscheiden., namelijk de keramische- en betonnen dakpannen. Keramische dakpannen (gemaakt van klei) zijn de meeste bekende dakpannen. De technische kwaliteiten van betonnen- en keramische pannen zijn ongeveer dezelfde.

Prijs van betonnen pannen zijn in het algemeen goedkoper dan keramische, maar dat prijsverschil kan sterk variƫren naargelang merk en type van keramische of betonnen pannen. Betonnen pannen hebben grotere formaten, vooral daardoor zijn ze wat goedkoper. Het kleurengamma is enorm uitgebreid de laatste jaren. Betonnen pannen hebben iets grotere kleurenkeuze dan keramische pannen. Gesmoorde keramische pannen: pannen met blauwgrijze kleur door onttrekken van zuurstof tijdens bakproces.

Mosvorming komt meest voor op daken waar weinig zon en waar veel regen en wind komt (noord- en westdaken). Geglazuurde pannen hebben veel minder problemen met mosvorming. Siliconenlaag helpt tijdelijk om mos te voorkomen. Nooit een waterafstotende laag aanbrengen op pannen waar nog een vroegere laag op zit; anders gevaar van witte vlekken

En de tegelpannen...
Dakpannen in vorm van leien zijn vlakker van structuur dan de typische dakpannen. Het plaatsen van deze pannen vraagt meer arbeid en hierdoor gaan we duurder uitkomen dan gewone pannen en ook duurder dan bepaalde leien. Dankzij het systeem van dubbele dekking zeer goede wind- en regendichtheid.

Maak een vrijblijvende afspraak en we laten je alle voor- en nadelen zien.

Welke pannen kies je?Welke pannen kies je?Welke pannen kies je?Welke pannen kies je?Welke pannen kies je?

Bij ons kunt u terecht voor onder andere de volgende merken