Dakwerken

Soorten daken
Eigenlijk zijn er maar twee soorten daken: hellende en vlakke. Bij het hellende dak is het "ouderwetse" pannendak misschien wel het meest bekend Bijna ieder oud huis in ons land heeft een hellend dak. Dat is in ons klimaat verklaarbaar. De duurzaamheid is groot en de kans op lekken is minimaal.

De keramische dakpan
Deze dakpan heeft zijn intrede gedaan in de 12e eeuw, aanvankelijk bestond de bedekking van "harde daken" uit simpele daktegels en zgn. holle en bolle dakpannen om vanaf de 16e eeuw meer en meer te worden vervangen door de golfpan. Dit succes model bestaat in onze moderne tijd nog steeds. Door de uitvinding van stoomkracht in de 19e eeuw kwamen er tientallen varianten en modellen op de markt.

De huidige keramische dakpan is een hoogwaardig natuurproduct van gebakken klei en is verkrijgbaar in een groot scala van modellen, kleuren en glazuren.

De beton dakpan
Deze dakpan heeft zijn intrede gedaan met de bouw van de naoorlogse woonwijken en is eigenlijk een goedkoper alternatief voor de keramische dakpan. De betonpan heeft een groot formaat en is vervaardigd van gegoten beton. In tegenstelling tot de eerste betonpannen beschikken de huidige pannen over een gladder oppervlakte en zijn er ook varianten te krijgen met een glazuren toplaag.

De huidige betonpan is verkrijgbaar in diverse modellen en kleuren.

Actueel

Graag brengen wij u op de hoogte over het volgende:

Profiteer ook in 2015 van uw isolatie premie!
Frisch Dakwerken ook voor zonnepanelen!

Gerealiseerde werken

Laatste werk

locatie: Boortmeerbeek
werk: Matexi Boortmeerbeek
tijdsspanne: november 2016

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de diensten van Frisch Dak- en Timmerwerken?

Contacteer ons dan op:

Kantoor 0472 / 09 53 33
GSM 0486 / 83 10 23

Contactgegevens

Frisch Dak- en Timmerwerken
Waterkeringstraat 16
9320 Erembodegem
Fax: 054 / 34 27 45
Kantoor: 0472 / 09 53 33
GSM: 0486 / 83 10 23
Email: info@frischdakwerken.be

FRISCH DAK- en TIMMERWERKEN

Frisch dakwerken